„Trucul” prin care Putin scapă de imigranții care au cetățenie rusă: Îi trimite pe frontul din Ucraina

0 104

Rusia îi va trimite pe migranții cu cetățenie rusă să lupte în războiul din Ucraina pentru ca aceștia să înceapă să părăsească teritoriul rus.

Potrivit moldova.europalibera.org, declarația a fost făcută joi, 27 iunie, de șeful Comitetului de Anchetă din Rusia, Aleksandr Bastrîkin, în cadrul Forumului Juridic Internațional din Sankt Petersburg.

Bastrîkin spune că circa 10.000 de migranți care au obținut cetățenia rusă au fost trimiși deja în unitățile din „spatele frontului” ucrainean.

„Am găsit, să știți, un truc care a dus la plecarea treptată a migranților din Rusia. Care este acest truc: am început să punem în aplicare dispozițiile Constituției și ale legilor noastre potrivit cărora cei care au obținut cetățenia trebuie să se înregistreze pentru serviciul militar și, dacă este necesar, să ia parte la operațiunea militară specială”, a transmis oficialul, citat de agențiile rusești.

Tot el mai spune că organele de forță au reușit deja să „prindă” aproximativ 30.000 de persoane care au cetățenie rusă și nu vor să se înregistreze pentru serviciul militar.

Șeful Comitetului de Anchetă din Rusia afirmă că nu știe cu exactitate numărul muncitorilor migranți din Rusia, însă a spus că numai la Moscova, în primele 2 luni din 2024, au venit peste 1,2 milioane de migranți, iar în Sankt Petersburg, undeva la peste 860.000 de persoane.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata