Fostul președinte american Donald Trump l-a criticat pe actualul șef al Casei Albe, Joe Biden, pentru aprobarea gazoductului Nord Stream-2.

„El a aprobat cea mai mare conductă din lume care merge din Rusia în Germania iar noi de fapt ar trebui să protejăm Germania”, a declarat republicanul.

Trump a menționat că menține relații bune cu liderul rus Vladimir Putin, însă, potrivit acestuia, „nimeni nu a fost mai dur” cu Rusia decât el însuși.

Politicianul a mai spus că a reușit să „oprească” construcția gazoductului, în timp ce succesorul său a aprobat proiectul „în câteva săptămâni”. În plus, el și-a exprimat nedumerirea față de faptul că Statele Unite cheltuiesc miliarde de dolari pentru a „proteja Germania de Rusia”, iar Berlinul, între timp, cumpără energie rusească pentru o sumă similară.

Săptămâna trecută, Berlinul și Washingtonul au convenit asupra unei declarații privind Nord Stream 2. Aceasta prevede punerea în aplicare a proiectului şi continuarea furnizarării de materii prime din Rusia prin Ucraina după 2024. În plus, Germania a promis să ceară sancțiuni împotriva Rusiei dacă Kremlinul va folosi exporturile de energie ca pe un „instrument de presiune”.

Sursa: www.rosbalt.ru