Trupe ruse participă la exerciţii tactice în Belarus

0 37

Rusia a anunţat joi că trupele sale iau parte la exerciţii tactice în Belarus, pe fondul temerilor că Moscova face presiuni asupra aliatului său să se implice mai mult în războiul din Ucraina, informează Reuters.

Belarus a afirmat că nu se va implica direct în războiul din Ucraina, însă preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko ordonase mai demult desfăşurarea trupelor sale alături de cele ruse lângă frontiera cu Ucraina, invocând ameninţări din partea Kievului şi Occidentului.

Într-un comunicat, Ministerul Apărării rus a anunţat că „militarii din cadrul Districtului militar vestic continuă antrenamentul intensiv de luptă în cadrul forţelor armate ale Republicii Belarus”.

Potrivit ministerului rus, „acţiuni de antrenament de luptă vor avea loc atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii”.

„Militarii exersează tragerile cu toate tipurile de arme mici, precum şi cu lansatoare de mine; ei îşi perfecţionează abilităţile în pilotarea de vehicule de luptă, au cursuri de obstacole psihologice, studiază medicina tactică şi alte discipline”, adaugă ministerul rus.

Înregistrări video postate de minister arată soldaţi ruşi în echipamente pentru zăpadă lângă tancuri într-un peisaj de iarnă, trăgând cu arme, inclusiv de artilerie.

Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat trimiterea de trupe asupra Ucrainei pe 24 februarie, în ceea ce el numeşte „operaţiune militară specială”, generând cel mai sângeros conflict din Europa după Al Doilea Război Mondial.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata