Trupele rusești ar fi abandonat zone din apropiere de Bahmut pe fondul unor ordine „isterice“

0 130

Kremlinul dă ordine „prost concepute și fără susținere” doar pentru a recâștiga urgent teritoriul pierdut la sud de Bahmut care a fost capturat recent de Ucraina, spun unii soldați și bloggeri militari ruși.

Într-o înregistrare video publicată pe rețelele de socializare, membrii Regimentului 1442 al Rusiei, un grup mobilizat din regiunea Altai, au declarat că au ales să își abandoneze echipamentul militar în apropierea satului Klișciivka – un oraș situat la aproximativ șase kilometri sud-vest de Bahmut care a fost recucerit de Kiev la începutul acestei săptămâni – după ce li s-a spus să atace în direcția orașului Donețk pentru a recupera teritoriul pierdut, scrie newsweek.com.

Imaginile au fost distribuite pe X, fostul Twitter, de către ultranaționalistul rus încarcerat Igor Ghirkin și au fost citate în ultima evaluare a Institutului pentru Studiul Războiului (ISW) privind războiul din Ucraina. Potrivit raportului ISW, militarii ruși din filmuleț se plâng de faptul că oamenii sunt desfășurați pe linia frontului fără muniție funcțională și că regimentul suferă de „moral scăzut” după ce au auzit rapoarte despre trupele ucrainene care au distrus alte regimente rusești din zonă.

Videoclipul vine în contextul în care milibloggerul rus Sviatoslav Golikov a afirmat marți pe canalul său de Telegram că situația din sudul Bahmut rămâne „foarte dificilă” din cauza „acțiunilor de răspuns isteric pe care comandamentul nostru le întreprinde în această zonă”.

„În plus față de avansarea lor efectivă pe teren, inamicul a lucrat bine situația cu Andriivka în domeniul mediatic”, a scris Golikov.  „Ca urmare, avem încercări isterice de a recuceri ruinele Andriivka. Încercări la fel de isterice de contraatac au loc în zona înconjurătoare”.

Ucraina a anunțat că a reușit să recucerească cu succes satul Andriivka, situat la aproximativ șase mile sud de Bahmut, săptămâna trecută, și a declarat că forțele Rusiei din zonă au fost lăsate „în zdrențe” după bătălie.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata