Ucraina a schimbat felul în care se poartă războaiele moderne. „Un război la o scară fără precedent”

0 96

Amiralul Rob Bauer, șeful Comitetului Militar al NATO, subliniază rolul esențial al Ucrainei în remodelarea războiului modern și asigură țara europeană de sprijinul neclintit al NATO în timpul războiului cu Rusia, dar și „mulți, mulți ani după”.

În timpul unei reuniuni NATO la Oslo, amiralul Rob Bauer a laudat forțele armate ucrainene pentru rezistența lor în fața invaziei Rusiei și a subliniat progresele semnificative ale țării în conflictul în curs.

Lupta neclintită a Ucrainei: Angajamentul NATO și schimbarea feței războiului

În cadrul unei reuniuni recente a șefilor apărării din cadrul Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), care a avut loc la Oslo, Norvegia, amiralul Rob Bauer, șeful Comitetului militar al NATO, a vorbit despre impactul transformator al Ucrainei asupra războiului modern. Observațiile sale vin într-un moment în care Ucraina a opus o rezistență feroce invaziei lui Putin, marcând etape importante în acest proces.

„În fiecare zi, suntem uimiți de frații și surorile noastre ucrainene în uniformă”, s-a exprimat Bauer în timpul Conferinței Comitetului militar al NATO. El a subliniat caracterul fără precedent al războiului pe care îl duce Ucraina, aventurându-se pe „un teritoriu doctrinar neexplorat”.

Potrivit lui Bauer, istoria își va aminti de rolul esențial al Ucrainei în redefinirea strategiilor și tacticilor războiului modern.

„Ei duc un război la o scară fără precedent, pe un teritoriu doctrinar neexplorat. Cărțile de istorie vor arăta că Ucraina a transformat războiul modern. Și ei avansează în fiecare zi. Fiecare succes este un pas mai aproape de victorie”, a declarat amiralul.

Săptămâna trecută a fost deosebit de triumfătoare pentru Ucraina. Națiunea a obținut o serie de victorii dramatice împotriva flotei lui Putin din Marea Neagră și a marcat câștiguri teritoriale semnificative în jurul orașului Bahmut, unde s-au dat lupte grele. Aceste progrese nu sunt doar militare, ci semnifică, de asemenea, spiritul și determinarea forțelor ucrainene, scrie BusinessInsider.

Ce se întâmplă în spatele liniilor rusești

Cu toate acestea, repercusiunile conflictului nu se limitează la câmpul de luptă. Bauer a subliniat deteriorarea situației pentru trupele rusești, care pierd continuu teren în teritoriile ocupate temporar. Economia Rusiei suportă, de asemenea, consecințele sancțiunilor internaționale, ceea ce duce la izolare diplomatică. Această presiune economică a forțat Rusia să colaboreze cu parteneri internaționali nesiguri, sporindu-și astfel dependența de aceștia.

În ciuda acestor eșecuri, conducerea rusă rămâne fermă în convingerea că se poate menține mai mult decât rezistența colectivă a poporului ucrainean și a susținătorilor săi la nivel mondial. Jens Stoltenberg, șeful NATO, a atras atenția asupra acestei strategii, sugerând că aliații Ucrainei ar trebui să se pregătească pentru un conflict prelungit.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata