Ucraina amenință Belarusul cu sancțiuni dacă va deschide zboruri spre Crimeea

0 142

Ucraina va impune sancțiuni împotriva Belarusului dacă va deschide zboruri spre Crimeea. A declarat ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Emine Japarova, într-un interviu acordat Ukrinform.

„Vom acționa imediat împotriva oricăror încercări de legitimare a ocupației Crimeii de către Rusia, împotriva oricăror încercări de a impune contacte cu așa-numitul „LNR” sau „DNR”. Și dacă chiar și un avion al companiei aeriene belaruse ajunge pe teritoriul Crimeei ocupate, sancțiunile vor fi inevitabile cu toate consecințele care vor urma”, a declarat Japarova.

În același timp, Japarova a adăugat că decizia de a restricționa traficul aerian cu Belarus nu este politică, ci se referă la securitate, „deoarece acțiunile autorităților belaruse sunt imprevizibile și nu putem evalua în avans toate riscurile de a rămâne în spațiul aviatic din Belarus”.

La 1 iunie, președintele belarus Alexander Lukașenko a declarat că, în timpul discuțiilor cu președintele rus Vladimir Putin la Soci, a ridicat problema zborurilor avioanelor belaruse către Crimeea. Potrivit lui Lukașenko, când Petro Poroșenko era președintele Ucrainei, a existat un acord personal cu acesta ca avioanele belaruse să zboare spre Crimeea prin Ucraina.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata