Ucraina găsește o soluție ingenioasă la blocada de la frontiera poloneză

0 146

Ucraina a găsit o soluție creativă pentru a depăși blocadele de săptămâni întregi de la granițele Uniunii Europene, care au împiedicat dureros fluxul de ajutor militar către această țară devastată de război.

Primul tren destinat să transporte provizii blocate în Ucraina pe calea ferată din Polonia a călătorit marți între Ucraina și Polonia, a declarat joi pentru Newsweek fostul ministru ucrainean al infrastructurii, Volodimir Omelian, scrie newsweek.com.

În prezent, trenurile operează în ambele sensuri, cu o capacitate zilnică de aproximativ 50 de camioane, ceea ce reprezintă „ceva pentru a sparge gheața”, dar departe de scenariul ideal, a spus el.

Noile imagini care circulă pe internet par să arate camioane montate pe platforme feroviare care traversează granița poloneză cu Ucraina, evitând blocajele și întârzierile de la punctele de trecere a frontierei dinspre Uniunea Europeană spre Ucraina, țară care nu este membră a Uniunii Europene.

Transportatorii polonezi au organizat săptămâni întregi de proteste la granița cu Ucraina, susținând că transportatorii ucraineni, care au acces fără permis în Uniunea Europeană, înseamnă că transportatorii polonezi nu pot concura cu prețurile lor. Transportatorii slovaci au început, de asemenea, propriile demonstrații de la începutul lunii decembrie.

UE a renunțat la necesitatea ca transportatorii ucraineni care intră în blocul comunitar să dețină un permis la jumătatea anului 2022, ca urmare a izbucnirii războiului total în Ucraina. Derogarea urmează să expire în iunie anul viitor.

Blocada a făcut ravagii în ceea ce privește fluxul de bunuri și provizii în și din Ucraina, ceea ce reprezintă un pericol pe care Kievul va dori să-l evite pentru economia țării, care a petrecut mai mult de 21 de luni concentrându-se pe lupta împotriva invaziei Rusiei.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata