Forțele ucrainene își adaptează strategia de construire a fortificațiilor drept răspuns la noile tactici de atac ale forțelor ruse. Pe de altă parte, acestea riscă să devină ineficiente din cauza deficitului de soldați în pozițiile defensive, relatează Politico.

Rusia a abandonat atacurile cu formațiuni mari de luptă, susținute de vehicule blindate, în favoarea unor unități mult mai mici, susținute de drone, a declarat săptămâna trecută ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov.

Confruntată cu schimbarea tacticilor rusești, Ucraina a început să construiască fortificații pentru a stăvili atacuri ale unor hruprui de 20 de până la 50 de soldați. Astfel, rețelele lungi de tranșee, întinse pe 2-5 km au fost înlocuite de tranșee compacte cu protecție anti-drone.

„Acum vedem că cea mai eficientă poziție este un detașament maxim. Iar acestea sunt în principal grupuri de tranșee, chiar și așa-numitele gropi de vulpe, care fac imposibilă utilizarea dronelor de atac de către inamic”, a explicat recent șeful armatei ucrainene Oleksandr Sîrski,

Aceste noi baricade nu au mai mult de 60-70 de metri lungime.

„Acestea sunt mai greu de detectat și sunt eficiente în îndeplinirea sarcinilor de apărare, descurajare și livrare de putere de foc, inclusiv împotriva dronelor FPV”, a declarat Umerov.

La rândul său, ministrul ucrainean al Apărării, Rustem Umerov, a calificat noul sistem „o abordare inginerească adaptativă” la tacticile inamice.

„Fortificația nu înseamnă doar beton și tranșee – este un sistem ingineresc adaptiv care ia în considerare tacticile inamicului și servește întotdeauna unui singur scop: protejarea războinicilor noștri. Monitorizăm zilnic procesul și consolidăm zonele în care este cea mai mare nevoie”, a spus Umerov.

Dacă înainte fortificațiile erau construite pe teren deschis pentru a bloca atacurile rusești cu vehicule blindate, în prezent acestea sunt construite în jurul zonelor forestiere, care furnizează camuflaj.

Detalii, AICI

Share.
Exit mobile version