Ucraina lucrează la crearea propriului sistem de apărare antiaeriană care să doboare super lăudata rachetă a lui Putin, Oreșnik

36

Ucraina lucrează la dezvoltarea propriului sistem de apărare antiaeriană, precum și a unui sistem modern antirachetă ca măsură de descurajare față de atacurile rusești, a anunțat comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sîrski.

Potrivit șefului armatei Kievului, „Ucraina are capacitatea și capabilitățile necesare pentru a face acest lucru. Se lucrează la crearea propriului sistem național de apărare antiaeriană“. Sîrski speră că acest sistem va fi „la fel de bun ca cel american Patriot” în ceea ce privește caracteristicile sale.

„În perioada sovietică, noi chiar produceam toate sistemele de control pentru sistemele de rachete antiaeriene”, a spus el.

Potrivit șefului armatei Ucrainene, rachetele experimentale rusești sunt periculoase. „Și în prezent, doar câteva sisteme de apărare antiaeriană le pot intercepta. Din păcate, noi nu le avem încă, dar trebuie să facem totul pentru a le face disponibile”, a spus el.

Generalul a menționat că Oreșnik încurajează Ucraina să își creeze propriul sistem de apărare antirachetă și să negocieze activ cu partenerii pentru a primi de la aceștia sistemul adecvat.

„Sper că vom obține rezultatul dorit în viitorul apropiat”, a conchis el.

Rusia a folosit o rachetă balistică experimentală cu rază intermediară de acțiune în timpul atacului asupra orașului Dnipro. Țara deține probabil doar câteva astfel de rachete. SUA știau despre posibilitatea utilizării rachetei și au avertizat în prealabil Ucraina și alte țări.

Utilizarea rachetei Oreșnik ar fi un răspuns la planurile SUA de a produce și desfășura rachete cu rază medie și mai scurtă de acțiune în Europa și în regiunea Asia-Pacific. Această rachetă este proiectată să transporte focoase nucleare. Cu toate acestea, potrivit dictatorului rus Vladimir Putin, racheta nu purta încărcătură nucleară.

Potrivit liderului de la Kremlin, nu ar exista mijloace de contracarare a rachetelor Oreșnik. Viteza lor, potrivit lui Putin, este de 10 Mach, ceea ce echivalează cu 2,5-3 km pe secundă.

Publicația Defense Express a publicat o fotografie a fragmentelor de proiectil, care arată numărul de serie și data de producție a uneia dintre piese – 12 aprilie 2017.

Rusia se bazează pe echipamentele occidentale în producția de Oreșnik . Presa occidentală a relatat că mașina militară a Rusiei depinde „în mare măsură” de tehnologiile străine supuse sancțiunilor occidentale .

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și