Ucraina nu consideră iminentă o invazie a trupelor ruse mobilizate la graniţe

0 103

Un înalt oficial ucrainean a declarat miercuri că trupele ruse mobilizate la graniţe nu sunt pregătite pentru o invazie iminentă a ţării sale, aşa cum se tem occidentalii, ci au servit mai mult ca un ”şantaj” din partea Kremlinului, relatează AFP.

”Vedem o concentrare a forţelor armate, dar nu există formare de unităţi de asalt. Nu vedem că infrastructura necesară este pusă în aplicare pentru o escaladare imediată”, a declarat adjunctul ministrului ucrainean al Apărării, Ganna Malyar.

”Rusia foloseşte concentrarea de trupe pentru (a face) presiuni politice şi şantaj”, a spus ea în cadrul unei conferinţe de presă la Avdiivka, pe linia de front între militarii ucraineni şi separatiştii pro-ruşi în estul Ucrainei.

Ganna Malyar a apreciat că obiectivul Moscovei este ”să ruineze alianţele politice şi de securitate occidentale”. Ea a reiterat poziţia ţării sale conform căreia ”războiul ruso-ucrainean a început în 2014”, când rebelii pro-ruşi susţinuţi de Rusia au ocupat teritorii din estul Ucrainei la scurt timp după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, în sud.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata