Ucraina respinge cererea Rusiei de a preda orașul Mariupol

0 248

Autoritățile ucrainene au respins cererea Rusiei de a preda orașul Mariupol, înconjurat de trupele rusești și aproape distrus de zile întregi de bombardamente.

Rusia a cerut un răspuns până luni la ora 5 dimineața, impunând condiții – mai întâi unitățile militare ucrainene care se apără trebuiau să părăsească orașul, și abia apoi civilii.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk a declarat luni, 21 martie, pentru Ukrainska Pravda: „Nu poate fi vorba de nicio capitulare sau de depunerea armelor. Am informat deja partea rusă despre acest lucru. Am scris: „În loc să pierzi timpul cu opt pagini de scrisori, deschide un coridor. Am informat ONU și CICR. Acum așteptăm o reacție din partea comunității internaționale. Aceasta este o manipulare deliberată și o luare de ostatici.”

Mariupol, orașul-port de la Marea Azov, care până la război avea o populație de peste 400.000 de oameni, se confruntă cu o catastrofă umanitară. Orașul este considerat unul de importanță strategică pentru Rusia, care încearcă să forțeze un coridor terestru către Crimeea ocupată.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata