Ucraina se apără de o eventuală criză, mobilizând încă 8.500 de militari şi poliţişti pentru a consolida frontiera cu Belarus

0 320

Ucraina va desfăşura 8.500 de militari şi poliţişti suplimentari, precum şi 15 elicoptere, pentru a păzi frontiera cu Belarus şi a preveni posibile tentative ale migranţilor de a trece ilegal graniţa, a anunţat joi ministrul ucrainean de interne Denis Monastirski.

Ministrul de interne de la Kiev a precizat că acest contingent va fi format din 3.000 de grăniceri, 3.500 de rezervişti ai Gărzii Naţionale şi 2.000 de poliţişti.

„Aviaţia Ministerului de Interne va fi de asemenea la datorie, în special 15 elicoptere care vor asigura mobilitatea şi, dacă va fi necesar, vor transfera forţele noastre la frontieră”, a spus el.

Monastirski a declarat anterior în cursul zilei de joi că grănicerii, poliţia şi Garda Naţională vor efectua exerciţii la frontiera cu Belarus, transmite Agerpres.

„Pentru a contracara potenţiala criză a migranţilor, vom implica toate cele cinci structuri ale Ministerului de Interne, fără excepţie”, a precizat el.

Monastirski a mai afirmat că ultimele acţiuni îi vor descuraja pe migranţi să încerce să intre în Ucraina, dar că fosta republică sovietică trebuie să-şi modernizeze dotările de la frontierele cu Rusia şi Belarus pentru a evita probleme similare în viitor.

Citește articolul integral AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata