Ucraina va dezvolta noi drone de luptă: ”Situaţia se va schimba drastic în februarie sau martie”

0 186

Ministrul ucrainean pentru digitalizare, Mihailo Fedorov, a anunțat că guvernul a cumpărat 1.400 de drone, majoritatea de recunoaştere, şi intenţionează să-şi dezvolte modele proprii pentru luptă, care să poată ataca dronele kamikaze pe care Rusia le-a folosit pentru a distruge infrastructura civilă.

Ucraina a achiziţionat drone precum Fly Eye, un mic vehicul aerian fără pilot, utilizat pentru informaţii, supraveghere şi recunoaştere pe câmpul de luptă, însă Kievul desfăşoară activităţi de cercetare şi dezvoltare a unor drone care să poată fi trimise în misiuni de atac şi care să poată doborî alte drone, a declarat Mihailo Fedorov într-un interviu pentru Associated Press.

”Următoarea etapă – acum că suntem mai mult sau mai puţin dotaţi cu drone de recunoaştere – este cea a dronelor de atac. Acestea sunt atât drone care explodează, cât şi drone care zboară până la 10 km şi care lovesc ţinte. Pot spune deja că situaţia privind dronele se va schimba drastic în februarie sau martie”, a declarat ministrul digitalizării.

Până în prezent, Ucraina a evitat să spună că diverse explozii raportate în interiorul graniţelor Federaţiei Ruse au fost cauzate de activitatea sa militară, în special de drone.

Mihailo Fedorov a subliniat însă că războiul Rusiei în Ucraina este primul război major din era internetului şi a spus că dronele şi sistemul de internet prin satelit, precum reţeaua Starlink a lui Elon Musk, au transformat conflictul.

Citește articolul integral AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata