Ucrainenii au distrus podul de lângă Mariupol care urma să asigure o legătură directă a teritoriilor ocupate cu Rusia

0 241

Forțele ucrainene au distrus o nouă conexiune logistică cheie în adâncul teritoriului controlat de Moscova, lângă Mariupol, ceea ce ar putea fi o lovitură pentru capacitatea Rusiei de a transporta resurse către și dinspre sudul Ucrainei, relatează Newsweek și New Voice of Ukraine.

Luptătorii ucraineni au lansat sâmbătă un atac asupra podului de cale ferată pe care rușii începuseră să-l construiască în sudul Donețkului, a anunțat Petro Andriușcenko, consilier al primarului exilat din Mariupol, într-o postare pe aplicația de mesagerie Telegram, duminică.

Rusia a pierdut „podul de cale ferată pe jumătate construit” dar și rezervoarele de combustibil și echipamente de inginerie din jurul satului Hranitne, la nord-est de Mariupol, a declarat Andriușcenko. Podul urma să facă parte dintr-o „linie feroviară directă” între Rusia și Mariupol, a scris el.

Atacul a dezvăluit, totodată, locul unde se află noi sisteme de rachete antiaeriene în regiunea Mariupol, a spus el. Coordonatele acestora au fost furnizate autorităților relevante.

Andriușcenko și-a exprimat recunoștința față de membrii Rezistenței din Mariupol și față de locuitorii din regiunea Mariupol care au adunat probe și au facilitat eliminarea acestui obiectiv militar crucial, scrie New Voice of Ukraine.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata