Ucrainenii de rând se pregătesc să lupte împotriva Rusiei. „Trebuie să fim pregătiți pentru când războiul va fi rău de tot”

0 198

Pe măsură ce cresc tensiunile de la granița dintre Rusia și Ucraina, tot mai mulți ucraineni de rând se pregătesc de război. Înarmați cu puști și cuțite, unele false, altele reale, ucrainenii participă la antrenamente în stil militar în pădurile de la marginea orașelor, informează Euronews.

Un grup de 30 de ucraineni se adună în pădurea de la marginea Kievului. Ei strigă „glorie Ucrainei” cu pumnul la piept înainte ca antrenamentul să înceapă. Exercițiile se vor concentra pe mânuirea puștilor și tactici de atacare a inamicului.

Grupul Total Resistance organizează antrenamentele pentru cei care doresc să învețe să se apere în situația unei invazii rusești.

Tensiunile dintre Moscova și Kiev au tot crescut în ultimele săptămâni, pe fondul acuzațiilor că Rusia a trimis 92.000 de soldați la granița cu Ucraina. Moscova a anexat Crimeea în 2014 și i-a sprijinit pe separatiștii din estul Ucrainei, alimentând un război care a provocat mai mult de 13.000 de victime.

Sesiunile de antrenament de genul celei organizate de Total Resistance au devenit tot mai frecvente și mai accesibile în Ucraina. Au început să apară la începutul anului când a fost raportată o creștere similară a numărului de trupe rusești la granița de est.

Citește articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata