UE a înghețat un ajutor pentru investiții de trei miliarde de euro pentru Belarus

0 125

Uniunea Europeană a înghețat plata a trei miliarde de euro către Belarus ca ajutor pentru investiții. Anunțul a fost făcut de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen,  la summitul UE, transmite TASS. Potrivit ei, pachetul de ajutor va fi înghețat până când Belarusul „va deveni democratic”.

„În cele din urmă, este important ca în Uniunea Europeană să existe un pachet de investiții , în valoare de trei miliarde, dar acesta va rămâne înghețat până când Belarusul va deveni democratic”, a afirmat ea.

Potrivit Ursulei Von der Leyen, Belarus se confruntă cu un „răspuns serios din partea Uniunii Europene” în legătură cu deturnarea unui avion Ryanair În special, UE va discuta despre sancțiunile împotriva persoanelor și entităților, întreprinderilor și organizațiilor care finanțează „regimul belarus”, precum și despre sancțiunile împotriva sectorului aviației din Belarus.

Pe 23 mai, o cursă Ryanair de la Atena la Vilnius a efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul din Minsk din cauza unei informații precum că aeronava ar fi fost  minată. După ce avionul a aterizat în capitala Belarusului, Roman Protasevici, fondatorul canalului  Telegram Nexta, a fost reținut. După protestele din țară din vara anului 2020, el a fost inclus pe lista persoanelor implicate în extremism și terorism de către autoritățile din Belarus.

Aterizarea de urgență a avionului la Minsk a fost solicitată de Ministerul Apărării al Republicii, care a trimis, de asemenea, un avion de vânătoare MiG-29 pentru a escorta aeronava. Ca urmare, nu au fost găsite dispozitive explozive în avionul Ryanair. Ulterior, Ministerul Transporturilor din Belarus a anunțat crearea unei comisii care să investigheze circumstanțele incidentului, iar Comitetul de Anchetă al Republicii a deschis un dosar penal în temeiul articolului privind raportul fals.

Sursa: vedomosti.ru

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata