UE avertizează asupra riscului uriaș de atacuri teroriste înainte de Crăciun

0 53

Există un „risc uriaș” de atacuri teroriste în UE înainte de Crăciun, a avertizat marți comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, care a legat această amenințare de războiul în curs de desfășurare din Orientul Mijlociu, relatează Politico.eu, citat de news.ro.

„Odată cu războiul dintre Israel și Hamas și polarizarea pe care o provoacă în societatea noastră, odată cu apropiatele sărbători, există un risc uriaș de atacuri teroriste în Uniunea Europeană”, a declarat comisarul înainte de începerea Consiliului Justiție și Afaceri Interne. „Am văzut-o recent la Paris, din păcate am văzut-o și mai devreme”, a adăugat Johansson.

Comentariile comisarului european au făcut referire la atacul din apropierea Turnului Eiffel din Paris de la sfârșitul săptămânii trecute, când un turist german a fost ucis, iar alte persoane au fost rănite de către un bărbat care, potrivit procurorilor francezi, jurase credință grupării teroriste Stat Islamic.

În octombrie, un profesor francez a fost înjunghiat mortal într-un atac cu cuțitul la o școală din Arras, autoritățile franceze trataând evenimentul ca pe un incident terorist.

La sfârșitul lunii noiembrie, agenția de spionaj intern a Germaniei a declarat, de asemenea, că războiul dintre Israel și Hamas a alimentat un risc crescut de atacuri ale islamiștilor radicalizați în interiorul Germaniei.

Mai multe țări europene au înregistrat o creștere a numărului de infracțiuni antisemite de când gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat un atac împotriva Israelului la 7 octombrie, ucigând 1.200 de persoane și luând sute de ostatici. Acest asalt a declanșat o ripostă masivă a Israelului împotriva Hamas în Gaza, care a ucis peste 15.000 de palestinieni până în prezent, potrivit Autorității Palestiniene și Ministerului Sănătății din Gaza, condus de Hamas.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata