UE discută despre sancțiunile împotriva Aeroflot, din cauza crizei cu migranții de la frontiera belaruso-poloneză – Bloomberg

0 80

Uniunea Europeană discută despre posibile sancțiuni împotriva companiei rusești Aeroflot. Acest lucru a fost raportat de Bloomberg, citând un oficial UE  fără nume. Turkish Airlines ar putea, de asemenea, să intre sub incidența sancțiunilor. Acest lucru se datorează crizei de la granița Belarusului cu Polonia, unde numărul migranților care încearcă să intre pe teritoriul UE crește în fiecare zi. În plus, potrivit publicației, Statele Unite și Marea Britanie își pregătesc sancțiunile, dar nu se specifică dacă acestea vor afecta Rusia. Se preconizează că sancțiunile vor fi impuse la începutul lunii decembrie.

Anterior, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut sancțiuni. Potrivit acesteia, este necesar să se ia măsuri dure, inclusiv împotriva companiilor aeriene internaționale acuzate că au transportat migranți la Minsk cu transportul lor ulterior la frontiera belarusă.

Pe 10 noiembrie, președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Angela Merkel au discutat despre criză, prin telefon. Merkel  i-a cerut lui Putin să influențeze situația, menționând că „exploatarea migranților de către regimul belarus în lupta împotriva Uniunii Europene este inumană și complet inacceptabilă”. Potrivit Kremlinului, Putin i-a spus lui Merkel că UE ar trebui să discute această problemă cu Lukashenko.

De asemenea, s-a raportat că Săptămâna viitoare, Uniunea Europeană intenționează să introducă un nou pachet de sancțiuni împotriva a 30 de persoane fizice și juridice din Belarus, inclusiv ministrul afacerilor externe și compania aeriană belarusă Belavia.

Potrivit BBC, migranții ajung la Minsk cu zborurile companiei Belavia, Turkish și Qatar Airlines, precum și compania aeriană de buget FlyDubai. Transferul migranților de la aeroport la Minsk și apoi la granița lituaniană sau poloneză este bine organizat, scrie ziarul. Cu toate acestea, de către cine este necunoscut.

Sursa: theins.ru

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata