UE îl trimite pe Dmitri Medvedev la psihiatru

0 114

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Diplomatic Extern al Uniunii Europene, Peter Stano, a comentat declarația vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev , potrivit căreia Kiev și Odesa sunt orașe rusești și a-i recomandat fostului lider de la Kremlin să consulte un psihiatru, scrie Interfax-Ucraina.

Solicitat de jurnaliști să evalueze recenta declarație a lui Medvedev, potrivit căreia Kievul și Odesa sunt orașe rusești și că Rusia ar trebui să ajungă la Kiev, Stano a răspuns:

„Nu comentăm declarații ciudate, mai ales din partea unor oameni care caută cu disperare atenție, mai ales dacă sunt numărul doi (în țară – n.r.). Deși este drăguț că persoana pe care ați menționat-o ne împărtășește public diagnosticul stării sale psihice. Cred că nu putem decât să îi recomandăm consiliere și ajutor psihiatric. Dar nu sunt sigur că statul rus, cu miliardele pe care le risipește pe un război ilegal împotriva Ucrainei, își poate permite cu adevărat să investească în asistență socială și asistență medicală pentru oameni.”

În același timp, purtătorul de cuvânt al diplomației UE a subliniat recenta reuniune a miniștrilor de externe ai UE, care „au arătat foarte clar că suntem hotărâți să continuăm să sprijinim Ucraina în apărarea sa legitimă împotriva agresiunii, mai ales că ne apropiem de tristul moment în care se împlinesc doi ani de la începutul invaziei la scară largă.”

Anterior, fostul președinte rus și vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că Rusia nu va accepta niciodată existența unei Ucraine independente și că va relua războiul împotriva acesteia din nou și din nou.

Trupele ruseşti vor merge mult mai departe în Ucraina, cucerind oraşul Odesa din sudul ţării şi ar putea chiar să avanseze într-o zi până în capitala Kiev, a declarat joi fostul preşedinte şi premier rus Dmitri Medvedev, aliatul de lungă durată al lui Vladimir Putin, care, de la invazia rusă în Ucraina, s-a transformat în vocea publică radicală a Kremlinului, relatează Reuters.

Unde ar trebui să ne oprim? Nu ştiu”, a spus Medvedev, în prezent vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, într-un interviu acordat presei ruse. „Va trebui să facem treabă foarte mult şi foarte serios„, a adăugat el.

Va fi vorba de Kiev? Da, probabil că ar trebui să fie Kievul. Dacă nu acum, atunci după un timp, poate într-o altă fază a dezvoltării acestui conflict”, a menţionat el.

Medvedev a declarat că Rusia doreşte, de asemenea, să cucerească portul Odesa de la Marea Neagră. „Odesa, vino acasă. Am aşteptat Odesa în Federaţia Rusă din cauza istoriei acestui oraş, ce fel de oameni trăiesc acolo, ce limbă vorbesc. Este oraşul nostru rusesc-rusesc”, le-a spus Medvedev jurnaliştilor ruşi.

Medvedev, văzut cândva ca un reformator, s-a reinventat de la începutul războiului devenind o voce radicală. El a emis o serie de declarații belicoase, atacând Occidentul şi avertizând asupra riscului unei apocalipse nucleare.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata