Un amator de rachete, pălării și cai rusești a fost distins cu medalia „75 de ani de Victorie.” Ce legătură are Kim Jong-un cu asta?

0 162

Ce s-a întâmplat?

În ajunul celei de-a 75-a aniversări a victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial, președintele rus Vladimir Putin a decis să îi acorde o medalie comemorativă liderului nord-coreean Kim Jong Un. Acest lucru a fost anunțat pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei în Coreea de Nord. Decretul lui Putin a fost publicat în limbile  rusă și coreeană.

În documentul publicat pe site-ul Ambasadei se menționează că medalia comemorativă i-a fost acordată lui Kim Jong-un „pentru marea sa contribuție personală la perpetuarea memoriei cetățenilor sovietici care au murit și au fost îngropați pe teritoriul Coreei de Nord , precum și pentru preocuparea lor pentru conservarea mormintelor și memorialelor soldaților sovietici din Republica Populară Democrată Coreeană”.

Ce legătură are Kim cu asta?

Prevederile oferirii acestei medalii enumeră persoanele eligibile, în acest sens. Așadar este vorba despre personalul militar și personalul civil care a luat parte la ostilități pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial, partizani și membri ai organizațiilor sub acoperire, precum și cei care au primit deja medaliile „Pentru victoria asupra Germaniei în cel de-al Doilea Război Mondial” și „Pentru victoria asupra Japoniei”.

În plus, aceștia sunt veterani cărora li s-au acordat mai multe ordine și medalii, precum și foști prizonieri tineri din lagărele de concentrare.

 

Cetățenii țărilor străine pot conta, de asemenea pe medalie, dar numai cei care au luptat în formațiunile naționale militare din rândurile forțelor armate ale URSS sau ca parte a grupurilor de gherilă.

Astfel, de fapt,  Kim Jong-un nu se încadrează în niciuna din aceste categorii.

Cu toate acestea, redactorul-șef al revistei „Rusia în politica globală” Fiodor Lukianov nu vede nimic ciudat în această situație.

„Relațiile dintre Rusia și Coreea de Nord nu sunt foarte apropiate dar în linii generale normale. Rusia face parte dintr-un număr mic de țări cu care Republica Populară Democrată Coreeană interacționează. În ceea ce privește evaluările celui de-al Doilea Război Mondial, această țară se află în mod clar în prima linie a frontului, acolo unde este și Rusia – acum acest subiect în întreaga lume a devenit un conflict.  De altfel, asta au și remarcat”, a spus Lukyanov.

Kim Jong Il, tatăl lui Kim Jong Il, a primit medalii similare pentru cea de-a 65-a aniversare, a 60-a aniversare și a 50-a aniversare a victoriei în război, notează  Mediazone.

Liderul nord-coreean nu s-a prezentat la ceremonia de premiere. Anterior, presa mondială a scris că Kim nu a apărut în public timp de aproximativ 20 de zile, ceea ce a dat naștere unui val de zvonuri despre sănătatea sa.

Kim conduce Coreea de Nord din 2011, continuând politicile dure ale tatălui său: represiunea cetățenilor obișnuiți și executarea funcționarilor. Kim are un cerc foarte restrâns de prieteni internaționali. Liderul chinez Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin se află pe listă.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata