Un an de la arestarea lui Navalnîi: Amnesty International cere presiuni internaționale pentru eliberarea lui

0 104

La un an de la arestarea politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi, organizația Amnesty International a îndemnat comunitatea internațională și oamenii din întreaga lume să ceară autorităților ruse să-l elibereze pe Navalnîi și să pună capăt „campaniei fără precedent de represiune” a susținătorilor opozantului rus.

„Zeci de asociați și susținători ai lui Navalnîi se confruntă cu urmăriri penale pentru acuzații false, în timp ce un număr tot mai mare dintre ei sunt deja în închisoare”, se arată în declarația semnată de Marie Struthers, directoarea Biroului regional Europa de Est și Asia Centrală la Amnesty International.

Alexei Navalnîi a fost reținut în urmă cu un an pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, la întoarcerea sa în Rusia din Germania, unde a urmat un tratament pentru o otrăvire care i-a fost aproape fatală cu un agent de tip Novichok. El a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare pentru că ar fi încălcat regimul eliberării condiționate într-un alt dosar, de fraudă fiscală, despre care susține că a fost instrumentat politic. Liderul opoziției de la Moscova săune că președintele rus Vladimir Putin ar fi implicat în otrăvirea sa, acuzație respinsă la Kremlin.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata