Un bancher de top al lui Putin avertizează că economia Rusiei riscă „ruina“. Lovitura pe care a primit-o din China

1 245

Moscova trebuie să găsească rapid alte modalități de plată pentru exporturile sale sau economia sa afectată de sancțiuni riscă „ruinarea”, a declarat unul dintre principalii bancheri ai președintelui Vladimir Putin, în urma măsurilor luate de creditorii chinezi de a suspenda tranzacțiile cu băncile rusești.

Comentariile lui Vladimir Cistiuhin, prim-vicepreședinte al Băncii Rusiei, vin după o decizie a diviziei ruse a Băncii Chinei de a opri procesarea plăților în yuani cu băncile rusești sancționate de SUA, scrie Newsweek.

ICBC, China CITIC Bank și majoritatea celorlalte bănci chineze au luat măsuri similare, îngrijorate de posibilitatea de a nu intra în conflict cu sancțiunile occidentale, care au fost intensificate pentru a bloca finanțarea invaziei la scară largă a lui Putin în Ucraina.

La începutul acestei luni, SUA și alte țări au anunțat un nou val de sancțiuni care vizează instituțiile financiare ruse și entitățile și persoanele fizice care fac afaceri cu acestea.

Luând cuvântul la Forumul juridic internațional de la Sankt Petersburg, Cistiuhin a declarat că Rusia trebuie să dezvolte orice metode de plată pentru a rezolva o problemă tot mai mare cu transferurile internaționale în fața sancțiunilor.

„Trebuie să faceți totul pentru a menține roțile în mișcare”, a spus el, potrivit RBC, o publicație rusă de afaceri. „Trebuie încercat totul”, a continuat el, inclusiv lucruri care „ne păreau nepopulare ieri”. Cistiuhin a sugerat alternative precum swap-urile de credit și criptomonedele. El a afirmat că, fără modalități de plată a produselor în „țara noastră dependentă de exporturi și de importuri, ar însemna pur și simplu ruină”.

Decizia Băncii Chinei ar putea fi deosebit de dureroasă pentru Putin, având în vedere creșterea comerțului dintre Rusia și China, care a atins 218,2 miliarde de dolari anul trecut, consolidând rolul Chinei de aliat al Moscovei și linia de plutire economică.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. […] Sancțiunile au pus Rusia într-o situație precară, obligând-o să caute rapid soluții alternative de plată pentru exporturi. În urma suspendării tranzacțiilor cu băncile rusești sancționate de către creditorii chinezi, Vladimir Cistiuhin, prim-vicepreședinte al Băncii Rusiei, a avertizat că economia deja afectată a țării riscă prăbușirea dacă nu identifică modalități rapide de finanțare, scrie Newsweek, transmite disinfo.md. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata