Un cercetător rus, angajatul unei universități bavareze, a fost pus sub acuzare de justiţia germană, pentru spionaj în favoarea Moscovei

0 166

Un cercetător rus care lucra într-o universitate bavareză a fost pus sub acuzare de justiţia germană, pentru spionaj în favoarea Moscovei. Potrivit agenţiilor internaţionale de presă, care citează un comunicat emis, joi, de Parchet, omul, desemnat drept Ilnur N., fura secrete legate de programul spaţial european Ariane şi le livra ruşilor, care-l recrutaseră în toamna anului 2019.

El a fost arestat anul trecut, în iunie, după ce s-ar fi întâlnit de cel puțin trei ori cu un agent rus, căruia i-a furnizat informații pentru care a primit bani lichizi.

În august, Germania a anunțat şi arestarea unui angajat al ambasadei britanice la Berlin, care ar fi spionat pentru ruși. Suspectul, prezentat drept David S., e un cetățean britanic în vârstă de 57 de ani, care, cel puțin o data, i-ar fi transmis, pentru bani, unui agent al serviciilor de informații ruse documente pe care le-a obținut grație funcției sale din ambasadă – au precizat procurorii germani specializați în dosare de spionaj.

Arestarea, care s-a produs la Postdam, la sud-vest de Berlin, a fost rodul colaborării  dintre anchetatorii britanici și cei germani. „Spionarea unui partener apropiat al Germaniei pe teritoriul nostru e inacceptabilă” – a subliniat, atunci, un purtător de cuvânt al diplomației de la Berlin.

Sursa:https://www.veridica.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata