Un colonel rus a cerut mită o mașină de spălat rufe ca să închidă ochii la o inspecție privind recruții

0 34

Colonelul Ivan Mertvishchev este responsabil cu supravegherea mobilizării, în Rusia. Ca să „închidă ochii” la o inspecție, a cerut mită o mașină de spălat rufe de la un ofițer din Moscova, comandant al unui centru de recrutare.

După ce inițial i-a promis superiorului că îi trimite mașina de spălat acasă, ofițerul l-a turnat la departamentul de contrainformații militare al FSB, scrie The Moscow Times. Colonelul rus i-ar fi spus ofițerului că știe că mobilizarea merge foarte prost, dar ca să nu transmită mai departe, i-a cerut o „atenție”: o mașină de spălat rufe care să aibă o valoare 70.000 de ruble (1.153 USD), „dacă vrea să treacă de inspecție”, notează The Moscow Times, citând cotidianul de afaceri Kommersant. Comisarul a decis să depună o plângere oficială la departamentul de contrainformații militare al FSB.

Colonelul a pledat vinovat, potrivit Kommersant și a fost plasat în arest la domiciliu pentru următoarele două luni. FSB și Comitetul de investigație vor ancheta trecutul colonelului, dacă a mai săvârțit astfel de fapte. El riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 12 ani.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata