Un deputat din partidul lui Putin a declarat zero venituri pentru 2020

0 144

Ilia Gaffner, deputatul „Rusiei Unite” din Ural, formațiune afiliat președintelui rus, Vladimir Putin, a declarat zero venituri pentru anul 2020. Presa locală scrie că el a devenit cunoscut după ce le-a sugerat cetățenilor ruși să mănânce mai puțin. Declarația sa de avere a fost publicată pe site-ul Parlamentului regional.

În declarație scrie că deputatul are un apartament de 66,6 metri pătrați. În plus, pe numele a doi copii minori ai săi, sunt înregistrate încă două apartamente cu o suprafață de 201,7 și, respectiv, 80 de metri pătrați.

Cu un an mai devreme, în același document, erau indicați trei copii minori. Pe unul dintre ei, era înregistrat un alt apartament de 239,2 metri pătrați. Mai mult, atunci, deputatul a declarat un venit de 4 copeici.

Ilia Gaffner a devenit faimos pe internet pentru declarația de presă din 2015, când a inspectat prețurile la alimente într-unul dintre centrele comerciale din Ekaterinburg, apoi a sugerat că rușii trebuie „să mănânce mai puțin” în timpul crizei. Aceste cuvinte au devenit repede motiv pentru meme-uri.

În 2016, Curtea de Arbitraj din Regiunea Sverdlovsk a declarat falimentul lui Gaffner la procesul Rosselkhozbank. Datoria sa se ridica la 160 de milioane de ruble. În 2019, instanța a confirmat sfârșitul falimentului politicianului.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata