Un deputatul al Dumei de Stat a Federației Ruse a asigurat că retragerea trupelor rusești din Transnistria „nu este pusă în discuție”

0 115

Deputatul Dumei de Stat a Federației Ruse, Artiom Turov a declarat că retragerea trupelor din Transnistria nu este discutată în Rusia. Despre asta scrie ziarul Știrile Transnistriei, în data de 26 august.

Transnistrenii sunt îngrijorați de viitorul forțelor ruse de menținere a păcii. Adjunctul Dumei de Stat a Federației Ruse a asigurat: nu poate fi vorba de retragerea lor, scrie ziarul și citează comentariul adjunctului Dumei de Stat.

„În Rusia, retragerea forțelor de menținere a păcii nu este discutată, deoarece acestea permit oamenilor să trăiască în pace pe ambele maluri ale Nistrului. Noi, în calitate de deputați ai Dumei de Stat, vom face totul pentru a ne asigura că misiunea de menținere a păcii continuă și că forțele ruse rămân aici ca un bastion de încredere pentru securitatea și dezvoltarea normală a Transnistriei ”, spune Turov.

Amintim că imediat după ce a câștigat alegerile prezidențiale din 2020, Maia Sandu a anunțat că va căuta soluții pentru accelerarea procesului de  retragere a trupelor rusești din Moldova. A fost vorba despre forțele ruse de menținere a păcii precum și despre cei care păzesc depozitele de muniții din Transnistria.

Partea rusă spune că grupul operațional al trupelor ruse (OGRV) păzesc depozitele de muniție aici. Dar nu există acorduri bilaterale cu privire la OGRF și la depozitele de arme ”, a spus Sandu. – Pentru noi, marea problemă este că există aceste depozite de arme. Asta e periculos. Aceste arme trebuie îndepărtate. Și OGRV trebuie retras. Partea moldovenească a reitereat întotdeauna acest lucru, cu toate guvernele, cu toți președinții. Chiar și domnul Șoigu a spus anul trecut că este de acord ca muniția să fie îndepărtată sau eliminată. Adică Moscova este de asemenea de acord că aceasta este o problemă „.

Menționăm că peste 20 de mii de tone de muniție există în depozitele de muniții rămase după prăbușirea URSS. Acestea sunt păzite de aproximativ o mie de reprezentanți ai unității militare nr. 13962.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata