Un fost ofițer FSB prevede un deznodământ nefericit pentru Putin în Ucraina: soldații nu îi mai sunt loiali

0 156

Cea mai mare parte a armatei ruse nu este loială conducerii sale, afirmă fostul ofițer FSB Igor Girkin, care prezice din nou înfrângerea Moscovei în războiul din Ucraina.

„Mi-e teamă de posibilitatea ca inamicul să continue străpungerea frontului nostru până la sfârșitul lunii august fără a-și epuiza forțele, în situația în care avem un președinte care nu este informat sau avem un președinte care nu este capabil să ia decizii”, spune Ghirkin într-un videoclip publicat duminică.

„Atunci va fi un dezastru la scară națională, mult mai mare decât consecințele imediate ale unei înfrângeri militare, chiar și una gravă”, insistă el.

Fostul ofițer FSB vorbește despre epurări în cadrul comandamentului armatei ruse, evocând în mod speficic cazul comandantului Armatei 58, generalul Ivan Popov.

De altfel, generalul Popov își exprimase anterior nemulțumirea față de demiterea sa.

„Discursul lui Popov arată că armata nu este loială (…) comandamentului superior. Prăpastia dintre comandament, conducerea din Ministerul Apărării și armată este uriașă. În această situație, riscul înfrângerii militare devine un risc pentru statalitatea noastră”, spune Ghirkin.

Potrivit lui Ghirkin, toți cei responsabilii de războiul purtat împotriva Ucrainei vor ajunge în cele din urmă la Curtea Penală Internațională.

Oligarhii „Rotenberg (Boris și Arkadi, n. red.), Kovalciuk (Iurii și Mihail, n. red.), Timcenko (Ghennadi, n. red.) și Abramovici (Roman, n. red.) îi vor trimite la Haga pe toți cei care îi vor împiedica să continue să pompeze resurse de aici”, susține Igor Ghirkin, un criminal de război condamnat pentru prăbușirea unui avion al companiei Malaysia Airlines în estul Ucrainei.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata