Un fost polițist rus care a denunțat corupția din forțele de securitate a fost condamnat la cinci ani de închisoare

0 110

Un tribunal rus a condamnat marţi la cinci ani de închisoare un fost poliţist devenit celebru pentru că denunţase corupţia care erodează forţele de securitate şi care a apărat cu fermitate drepturile foştilor săi colegi.

Vladimir Voronţov, încarcerat după arestarea sa în 2020, a fost recunoscut vinovat de estorcare de fonduri şi de distribuire de material pornografic, potrivit OVD-Info, o organizaţie neguvernamentală de apărare a drepturilor omului, relatează AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, el a fost privat de rangul său de comandant în poliţie, interzicându-i-se să mai administreze bloguri timp de zece ani.

Fostul poliţist, care şi-a depus insigna în 2017 după 13 ani de serviciu, a negat întotdeauna acuzaţiile care i-au fost aduse.

Susţinătorii săi apreciază că aceste dosare au fost fabricate în întregime cu scopul de a reduce la tăcere un om care publica prea multe adevăruri deranjante.

Aflat la conducerea unui grup online, Police Ombudsman, mai multe reţele sociale legate între ele, Voronţov nu a încetat să denunţe abuzurile comise în poliţie, devenind rapid popular, cu sute de mii de abonaţi.

Detalii, AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata