Un miliardar rus din Silicon Valley renunță la cetățenia rusă. Despre cine este vorba

0 95

Miliardarul Iuri Milner, născut la Moscova și stabilit în celebra Silicon Valley, din California, vestul Statelor Unite, a anunțat că a renunțat la cetățenia rusă. „Eu și familia mea am plecat definitiv din Rusia în 2014, după anexarea Crimeei” – a scris el pe Twitter.

„Și, în această vară, am încheiat oficial procesul de renunțare la cetățenia rusă” – susține miliardarul, citat de media internaționale. Fondator al grupului de investiții pe internet Digital Sky Technologies (DST) și unul dintre primii care au cumpărat acțiuni la grupul american Facebook, Milner este cetățean israelian din 1999.

Fizician de formație, el a lucrat pentru Banca Mondială. Nu are active în Rusia și 97% din averea sa a fost făcută în afara țării de origine. Site-ul său oficial precizează că „Iuri nu l-a întâlnit niciodată pe (președintele rus) Vladimir Putin, nici individual, nici în grup”. Fundația caritabilă a lui Milner, Breakthrough Prize Foundation, a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia, pe 24 februarie, și a donat peste 11 milioane de dolari pentru a ajuta refugiații ucraineni și oamenii de știință forțați să-și părăsească țara.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata