Un militar german a fost condamnat la închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei

1 54

Curtea Regională Superioară din Düsseldorf l-a condamnat pe soldatul Bundeswehr, Thomas H., în vârstă de 54 de ani, la trei ani și jumătate de închisoare pentru spionaj pentru Rusia, scrie Novaya Gazeta.

Fostul ofițer a fost găsit vinovat de desfășurarea „activităților secrete de informații”. Însuși inculpatul a declarat că se află într-o stare psihologică foarte proastă și dorea să contacteze partea rusă de teama unei escalade nucleare în Ucraina. După cum scria Der Spiegel, el a vrut să „ofere forțelor armate ruse un avantaj pe fundalul situației politice actuale”.

Thomas H. a încercat de trei ori să contacteze consulatul rus pentru a afla informații detaliate despre un posibil atac nuclear și a-și duce familia într-un loc sigur, dar nu i-au răspuns niciodată.

Potrivit Procuraturii Generale din Germania, militarul a servit în Oficiul Federal pentru Echipamente, Tehnologia Informației și Utilizare al Bundeswehr. Potrivit departamentului, din mai 2023, Thomas H., din proprie inițiativă, a contactat de mai multe ori Consulatul General al Rusiei la Bonn și Ambasada Rusiei la Berlin și „s-a oferit să lucreze împreună”. În august 2023, a fost arestat.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
1 Comentariu
  1. […] Tribunalul Regional Superior din Düsseldorf l-a condamnat pe soldatul Bundeswehr în vârstă de 54 de ani, Thomas H., la trei ani și jumătate de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei, potrivit Novaya Gazeta, transmite Disinfo. […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata