Un nou atac la adresa diasporei. E greu să treci peste frustrări

0 152

Fostul președinte, Igor Dodon, atacă din nou diaspora și îi acuză pe moldovenii plecați din țară că l-ar fi făcut „în tot felul” pe parcursul mandatului de președinte și în campania electorală din toamna anului trecut. Acuzațiile au fost lansate în momentul în care,  în cadrul emisiunii online „Președintele Igor Dodon răspunde”, un cetățean l-a întrebat de ce PSRM nu a votat în Parlament ca să fie inclus pe ordinea de zi subiectul prin care se propune ca diaspora să aibă posibilitatea să voteze două zile la algeri.

„De ce doar diaspora să voteze două zile? Hai să-i punem pe toți în condiții egale. Lasă să voteze toți două zile. De ce să facem excepție pentru diaspora? Dar poate mai bine voi să veniți acasă, cei din diaspora? Veniți acasă oameni buni și votați acasă. De ce nu vă întoarceți acasă? Dacă așa de tare pledați și iubiți Republica Moldova, veniți acasă chiar dacă nu mai aveți rude. Veniți la mormântul buneilor, părinților și paralel o să votați. Haideți să iubim țara cu toții, nu doar prin declarații, flashmob-uri, prin critici la adresa mea sau a unor partide politice”, a argumentat Dodon.

Ulterior, Dodon a învinuit diaspora că l-a denigrat mereu, fapt ce i-ar fi cauzat încărunțirea.

„Eu în 2009 tot am putut să plec și să devin membru al diasporei și credți-mă că din punct de vedere al veniturilor și pentru confortul familiei pentru mine era să fie mai bine. Eu am ales aici acasă să stau și să lupt. Am însurit, m-ați făcut în tot felul, inclusiv cei din diasporă, dar am rămas acasă. Unii au plecat și-s mari patrioți de acolo. Nu au venit câte 25-20 de ani acasă. Da noi vă iubim indiferent unde sunteți voi, dar veniți acasă, noi vă așteptăm acasă”, a spus Dodon.

Amintim că, în campania electorală pentru prezidențiale, Igor Dodon la fel a criticat diaspora, numindu-i pe moldovenii stabiliți peste hotare „electorat paralel”. Drept răspuns, diaspora a înregistrat o mobilizare fără precedent și a ieșit masiv la vot, votând pentru Maia Sandu.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata