Un nou mesaj de la Kremlin: De această dată Chișinăul este acuzat de „încălcare latentă” a drepturilor poporului găgăuz

0 535

Autoritățile moldovenești au considerat protestele din Găgăuzia ca o încercare de destabilizare, deși, de fapt, Chișinăul este angajat într-o „încălcare latentă” a drepturilor locuitorilor acestei autonomii. Această opinie a fost exprimată miercuri de șeful Comisiei Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale, Leonid Sluțki.

„Autoritățile moldovenești, atrase activ în proiectul occidental „anti-Rusia”, nici nu vor să-și audă proprii cetățeni. Este de înțeles – o manifestare deschisă de solidaritate cu Rusia contrazice puternic ideologia oficială a rusofobiei, care a fost deja impusă Chișinăului din afară. O astfel de politică este de fapt o manifestare latentă a încălcării drepturilor întregului popor, care și-a dobândit statalitatea în Moldova”, a scris el pe canalul său Telegram .

Sluțki a remarcat că ignorarea în continuare a opiniei locuitorilor ar fi o mare greșeală. „Găgăuzii vin toată ziua cu o serie de revendicări economice și politice către autoritățile centrale ale țării. Ce este la Chișinău? Dar nimic, se prefac că nu se întâmplă absolut nimic în sudul Moldovei”, a precizat politicianul.

Totodată, după cum a subliniat Sluțki, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, își anulează vizita la Comrat, pentru că nu ar vrea să discute cu cetățenii despre problemele lor.

Sâmbătă, la Vulcăneşti a avut loc o acţiune de protest organizată de Partidul Socialiştilor. Participanții la miting au cerut conducerii Republicii Moldova să demisioneze, iar un deputat al Adunării Populare a Găgăuziei a spus că Rusia îi va ajuta pe locuitorii Găgăuziei.


Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata