Aproximativ 25 de mii de infracțiuni de corupție au fost înregistrate în prima jumătate a anului 2021  de Parchetul General al Federației Ruse. Daunele cauzate sunt estimate la aproximativ 40 de miliarde de ruble.

Procuratura Generală a Federației Ruse a înregistrat 24,5 mii de infracțiuni de corupție în primele șase luni ale anului 2021. Aceasta este o cifră record pentru ultimii 8 ani, potrivit informaţiei departamentului, publicată luni, 30 august.

Aproximativ jumătate din cazurile de corupție sunt luare de mită, 12,1 mii de cazuri. Cel mai adesea, mita a fost dată și luată în teritoriile Perm și Stavropol, precum și în Sankt Petersburg, notează Parchetul General.

Aproape 40 de miliarde de ruble de daune din corupție

Totodată, nivelul corupției din Rusia a crescut cu 16,5% față de anul trecut. Prejudiciul cauzat de infracțiunile de corupție a crescut, de asemenea. În 2020, s-a ridicat la 32,4 miliarde de ruble, iar în prezent – 39,4 miliarde de ruble.

Anterior, Parchetul General al Rusiei a prezentat date conform cărora oamenii legii comit mai des decât alți oficiali infracțiuni legate de corupție. În urma lor sunt oficiali de la Ministerul rus al Apărării.

Sursa: www.dw.com