Un panou publicitar cu Putin stârnește temeri de invazie: „Frontierele Rusiei nu se termină“

0 192

O pancartă care îl citează pe Vladimir Putin despre nesfârșirea frontierelor Rusiei a primit milioane de vizualizări pe rețelele de socializare, ceea ce a provocat speculații în rândul utilizatorilor cu privire la intenția mesajului.

„În această dimineață, un panou electronic în drumul meu spre serviciu afișează acest citat din Putin”, a declarat editorul BBC în limba rusă Steve Rosenberg pe X (fostul Twitter), alături de o imagine realizată cu semnul între drumuri aglomerate de trafic, potrivit newsweek.com.

Panoul publicitar are logo-ul agenției de știri de stat Tass și poartă comentariul lui Putin potrivit căruia „granițele Rusiei nu se termină nicăieri„, a scris Rosenberg.

Semnul spune că Putin a făcut comentariul în 2023 și pare să se refere la o întrebare care i-a fost adresată în timpul unei întâlniri a grupului de reflecție cu sediul la Moscova, Valdai Discussion Club, în octombrie.

Putin a răspuns că a făcut pentru prima dată comentariul în timpul unei întâlniri cu un fost președinte american, pe care nu l-a numit, la reședința sa Novo-Ogaryovo din regiunea Moscovei. „A fost spus în glumă, bineînțeles, când s-a uitat la harta Federației Ruse”, a spus Putin, explicând că fraza are o „semnificație civilizațională„, deoarece „lumea rusă are un caracter global”, cu cetățeni ruși și limba lor pe toate continentele.

„Rusia nu are granițe, dar nici alte civilizații nu au”, a spus Putin, referindu-se la India și China și la diasporele lor și la faptul că popoarele din multe țări „se suprapun și interacționează între ele”.

Cu toate acestea, postarea lui Rosenberg a stârnit o discuție animată, iar până marți a primit peste 2,6 milioane de vizualizări.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata