Un preot din regiunea Ulianovsk a fost exilat la mănăstire pentru jumătate de an pentru o publicație despre Navalnîi

0 87

Preotul Gheorghi Suhobokov, care a slujit în eparhia Melekess din regiunea Ulianovsk, a fost suspendat din serviciu și trimis la o mănăstire timp de șase luni. S-a întâmplat după ce, în octombrie, Suhobokov a distribuit pe pagina sa de Facebook o publicație despre acordarea Premiului Saharov politicianului Alexei Navalnîi și a scris că este gata să-i strângă mâna. Despre asta a povestit preotul pe Facebook și a publicat decretul bisericesc.

La sfârșitul lunii octombrie, după ce Gheorghi Suhobokov a distribuit publicația despre Navalnîi, el a fost concediat din funcțiile sale de șef al departamentului de publicații, secretar de presă al eparhiei Melekess din regiunea Ulianovsk, responsabil și pentru site-ul oficial.

Decretul din 12 noiembrie spune că lui Suhobokov „îi este interzisă slujirea, fără dreptul de predică” pentru o perioadă de șase luni și este trimis „spre reabilitare spirituală”.

„Mâhnit de criza duhovnicească care v-a lovit, sper din tot sufletul că timpul petrecut în mănăstire, în convorbire cu Dumnezeu și cu mărturisitorul, vă va permite să vă continuați și pe viitor slujirea preoțească”, se arată în decretul semnat de Episcopul de Melekess și Cerdaklinski.

Citește articolul integral: www.currenttime.tv

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata