Un profesor de la Moscova dezvăluie: De ce 70% dintre ruși nu pot fugi de război și imperiul lui Putin este pe moarte

0 310

Grigory Iudin, un profesor și sociolog de la Universitatea Economică din Moscova, a explicat într-un interviu pentru publicația International Politics and Society din Bruxelles, cum percep rușii războiul din Ucraina. De asemenea, el vorbește și despre faptul că vor exista negocieri de pace numai atunci când guvernul lui Putin va dispărea.

Expertul afirmă că 70% dintre ruși nu pot fugi de război, iar Imperiul rus este cu siguranță pe moarte, iar țara s-ar putea transforma într-o republică, așa cum s-a întâmplat cu Germania și Franța, conform IPS Journal.

Războiul din Ucraina durează de 17 luni. Dintr-o perspectivă exterioară, este greu de evaluat modul în care cetățenii ruși obișnuiți privesc invazia. Societatea este în general profund divizată. Vorbim despre o țară cu un nivel incredibil de scăzut de încredere interpersonală, niveluri extrem de scăzute de interes pentru politică și în special de angajament politic, de credință în capacitatea cuiva de a influența politica. Războiul este în general perceput ca ceva care vine din exterior.

Profesorul vorbește despre cum percepe populația rusă războiul lui Putin din Ucraina. ” Dacă aruncați o privire mai atentă, puteți vedea clivajele care există în societatea rusă. Poate cea mai proeminentă este diviziunea generațională. Războiul este susținut de bătrâni, de bătrâni care își doresc o lume pe care o propun elitele ruse. Percepția asupra războiului și a situației este foarte diferită de la generație la generație”.

”Al doilea clivaj este diviziunea veniturilor. Acesta nu este doar războiul celor în vârstă, ci este și războiul celor bogați. Practic, este un război al oamenilor care nu vor muri în el. Bătrânii sunt pentru mobilizare totală, dar nu vor merge la acest război, își vor trimite copiii”, a explicat Iudin.

Sociologul rus analizează și cât de fragil este Imperiul rus în acest moment. ”Cu siguranță este un imperiu pe moarte. Puteți vedea asta pentru că practic nu oferă nimic zonelor pe care dorește să le controleze. Singurul lucru care se oferă este ideea de a readuce Uniunea Sovietică, care este practic o fantezie. Nu există proiecte de civilizație. Acesta este ceea ce îl face total neatractiv pentru ucraineni și pentru alte țări”.

Citește mai mult AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata