Undă verde pentru militarii ruși! Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea lui Putin să folosească armata în Donbas

0 103

Consiliul Federației Ruse a aprobat cererea președintelui Vladimir Putin de a trimite armata în Donbas, după recunoașterea independenței regiunilor Lugansk și Donețk. Președintele camerei superioare a Parlamentului rusesc Valentina Matvienko a spus că cererea lui Putin a fost aprobată și că trupele vor avea rolul de menținere a păcii.

Camera superioară a parlamentului rus a anunțat senatorii că sesiunea lor va continua după ora 15:00 GMT, o decizie neobișnuită ți care survine după ce ambele camere legislative ale Rusiei au votat mai devreme recunoașterea formală a celor două regiuni separatiste din estul Ucrainei, Donețk si Lugansk, a relatatat Reuters, potrivit Agerpres.

Consiliul Federatiei (Senatul) Rusiei si Duma (Camera Deputatilor) au ratificat mai devreme in unanimitate doua tratate cu regiunile Donetk si Lugansk, care deschid calea trimiterii de trupe rusesti in aceste provincii separatiste din estul Ucrainei. Tratatele mai prevad, printre altele, semnarea de acorduri in diferite domenii, de la cel militar si tehnico-stiintific pana la cel social, precum si sustinerea de catre Rusia a sistemelor financiar-bancare din cele doua provincii secesioniste.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata