Unde au fost pregătite comandourile ucrainene care fac acum prăpăd în Crimeea

0 198

Timp de șase luni, pușcașii marini britanici au antrenat sute de pușcași marini ucraineni în „arta” de a efectua raiduri de comando și operațiuni amfibii complicate. Forțele speciale ucrainene au desfășurat operațiuni similare de-a lungul râurilor din sud-estul Ucrainei și din jurul Peninsulei Crimeea.

Cu contraofensiva Ucrainei apropiindu-se acum de Crimeea, noua forță amfibie a Kievului sosește într-un moment în care poate să pună presiune pe Rusia.

Aproximativ 900 de pușcași marinari ucraineni – de la soldați veterani la voluntari recrutați recent – au urmat cursul de cinci săptămâni, condus de British Royal Marine Commandos, de la începutul acestui an, a declarat Marina Regală Britanică.

Instructorii britanici „au transmis expertiză și cunoștințe neprețuite” în modul de planificare și desfășurare a raidurilor de zi și noapte, folosind bărci mici și alte ambarcațiuni, a spus Royal Navy într-un comunicat.

Cursul a acoperit, de asemenea, abilități de bază și avansate, inclusiv luptă în apropiere, planificare operațională, tactici pentru unități mici, ambarcațiuni și prim ajutor pe câmpul de luptă.

https://twitter.com/DefenceHQ/status/1689937602625839104

Comandourile britanice au oferit un antrenament mai avansat cu privire la unele arme și tactici care s-au dovedit neprețuite în Ucraina, inclusiv arma ușoară antitanc de generație viitoare, rachetele antiaeriene FIM-92 Stinger, folosind drone pentru recunoaștere și demolarea explozivă a obstacolelor precum „Dinții de Dragon”.

„Pregătirea pe care am primit-o de la Royal Marines din Marea Britanie a fost mult mai intensă decât mă așteptam”, a spus un pușcaș marin ucrainean, citat de Business Insider.

Comandourile British Royal Marines sunt unele dintre cele mai bune unități din lume, specializate în războiul amfibiu, având o tradiție de sute de ani.

Armata ucraineană ar putea să-și intensifice raidurile de-a lungul râului Nipru sau chiar să desfășoare o operațiune amfibie la scară largă în Crimeea, împreună cu un asalt la sol. În august, trupele special ucrainene au făcut raid în pozițiile rusești din Crimeea, în ceea ce ar fi putut fi un preludiu pentru viitoare atacuri.

 

Citește articolul integral AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata