Unde vor staționa avioanele de luptă F-16 transferate din SUA în Ucraina. Anunțul făcut de consilierul lui Biden

0 341

Consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, a precizat că avioanele de luptă F-16 pe care Ucraina le va primi de la Statele Unite sunt planificate să fie desfășurate pe teritoriul ucrainean.

„Iar acordul bilateral de securitate semnat de președintele Biden și președintele Zelenski a confirmat această declarație: vrem să ajutăm Ucraina să obțină această capacitate. Trebuie să fie o capabilitate cu baza în Ucraina”, a declarat Sullivan pentru PBS.

Potrivit acestuia, armata ucraineană poate folosi sisteme de apărare antiaeriană, inclusiv cele furnizate de Statele Unite, pentru a distruge avioanele armatei ruse. „Chiar dacă aceste avioane rusești se află în spațiul aerian rusesc, dacă vor trage pe teritoriul Ucrainei”, a adăugat el.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene a declarat că forțele de ocupație rusești vor încerca să „vâneze” avioanele de luptă transferate în Ucraina. Cu toate acestea, Ucraina va lua toate măsurile necesare pentru a le proteja de atacurile invadatorilor.

Danemarca a anunțat, marți, 18 iunie, al 19-lea pachet de asistență pentru Ucraina, inclusiv sprijin financiar pentru industria de apărare a Ucrainei, echipamente pentru avioanele de luptă F-16 și donații din stocurile militare daneze.

Primele F-16 daneze sunt programate să sosească în Ucraina în această vară. Kievul se așteaptă să primească aeronava și din Țările de Jos, Belgia și Norvegia.

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata