Uniunea Europeană nu va reînnoi sancțiunile împotriva a trei oligarhi ruși. Despre cine este vorba

0 92

Uniunea Europeană nu va reînnoi sancţiunile împotriva a trei oameni de afaceri ruşi, vizaţi în legătură cu războiul declanşat de Moscova împotriva Ucrainei, când măsurile punitive actuale expiră în această săptămână, au declarat marţi patru surse diplomatice pentru Reuters, potrivit Agerpres.

Din cauza invadării Ucrainei de către Rusia în februarie anul trecut, guvernele occidentale au impus sancţiuni economice drastice Moscovei, inclusiv interdicţii de import de petrol rusesc.

Sancţiunile individuale includ interdicţii de călătorie şi îngheţarea activelor şi vizează aproximativ 1.800 de persoane şi entităţi considerate responsabile sau beneficiind de pe urma acestui război.

Trei persoane vor fi eliminate de pe lista celor vizaţi de sancţiuni, potrivit surselor citate: omul de afaceri Grigori Berezkin, miliardarul Farhad Ahmedov şi fostul şef al Ozon, o firmă rusă de comerţ electronic, Aleksandr Şulghin.

Ahmedov este implicat în sectorul petrolului şi gazelor din Rusia, în timp ce Berezkin, apropiat de preşedintele rus Vladimir Putin, este implicat într-o serie de sectoare precum mass-media, infrastructură şi energie, potrivit listei oficiale de sancţiuni a UE.

De pe lista celor sancţionaţi va fi scos și un fost comandant militar rus Gheorghi Şuvaev, care a murit anul trecut.

Sancțiunile sunt reînnoite la fiecare jumătate de an

Ca să poată impune sancţiuni, UE are nevoie de unanimitate între toate cele 27 de state membre ale blocului comunitar.

Sancțiunile sunt reînnoite la fiecare şase luni.

Aproape 1.600 de persoane şi peste 200 de entităţi se află pe lista de sancţiuni a UE, care datează din 2014, când Rusia a anexat regiunea Crimeea de la Ucraina.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata