Ursula von der Leyen, după întâlnirea cu Joe Biden, acuză Belarus de „atac hibrid”. „Aceasta nu este o criză a migranților”

0 65

Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, și președintele SUA Joe Biden s-au întâlnit miercuri, la Casa Albă, pentru a discuta, printre altele, despre situația de la frontiera dintre Polonia și Belarus, dar și despre situația din Ucraina.

Am avut o întâlnire productivă cu președintele Joe Biden. Am atins o serie de probleme, inclusiv situația de la granița cu Belarus Acesta este un atac hibrid. Nu este o criză a migrației. La începutul săptămânii viitoare, ne vom extinde foarte rapid sancțiunile împotriva Belarusului”, a declarat Ursula von der Leyen după întâlnire.

Ambasadorii celor 27 de state membre ale UE au convenit miercuri că acţiunea Belarusului de a încuraja migranţii din Orientul Mijlociu să pătrundă în Polonia poate fi considerată din punct de vedere legal un „atac hibrid” care să servească drept bază pentru o nouă serie de sancţiuni europene împotriva Minskului, transmite Reuters.

Noul pachet de sancţiuni urmează să fie discutat joi şi posibil să fie aprobat luni la reuniunea miniştrilor europeni de externe. Potrivit Reuters, noua serie de sancţiuni ar putea viza circa 30 de persoane şi entităţi din Belarus, printre care ministrul de externe al acestei ţări şi compania aeriană Belavia, dar un acord asupra acestei liste şi stabilirea probelor care să prevină acţiuni legale ar putea întârzia decizia.

Tot miercuri, preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut Poloniei să „acţioneze cu rapiditate şi hotărâre” în criza migraţiei de la frontiera belaruso-poloneză, unde, spune el, are loc „un atac hibrid, brutal, violent şi josnic”, relatează agenţia EFE.

Vezi articolul integral AICI

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata