Vadim Krasnoselski câștigă așa-zisele alegeri din stânga Nistrului cu un scor de aproape 80%

0 315

Vadim Krasnoselski câștigă așa-zisele alegeri din stânga Nistrului cu un scor de aproape 80%. Potrivit informațiilor acesta a obținut 79% din totalul de voturi, informează presa din regiune.

Vadim Krasnoselski a fost votat de 113.620 de alegători, iar contracandidatul său, Serghei Pînzar a obținut 11,8%, adică 16.914 de cetățeni i-au oferit votul.

Locuitorii din stânga Nistrului au participat duminică, 12 decembrie, la așa-zisele „alegeri prezidențiale”. În „cursa electorală” au fost înscriși doi candidați: actualul lider al regiunii, Vadim Krasnoselskii și deputatul localității Grigoriopol, Serghei Pînzar.

„Scrutinul electoral” nu a fost recunoscut de autoritățile de la Chișinău, dar nici de comunitatea internațională.

Anterior, Guvernul de la Chișinău a venit cu un comunicat de presă în care a menționat că așa-zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea transnistreană „se desfășoară în afara cadrului constituțional și contrar legislației în vigoare a Republicii Moldova”.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, prin intermediul canalelor diplomatice, a venit cu un apel către toți partenerii externi de a se abține de la delegarea observatorilor și participarea la așa numitele „alegeri prezidențiale”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata