VIDEO Comandant rus de rang înalt, interogat și bătut de mercenarii Wagner. Cum s-a ajuns în această situație

0 433

Rivalitatea dintre compania militară privată Wagner și armata rusă, care teoretic luptă de acceași parte în Ucraina, a escaladat până la un schimb de focuri între cele două părți și interogarea unui comandant rus acuzat că se afla în stare de ebrietate.

Ciocnirea dintre mercenarii oligarhului Evgheni Prigojin și soldații aflați în subordinea ministrului Apărării Serghei Șoigu și șefului Statului Major Valeri Gherasimov a avut loc la mijlocul lunii mai, în apropiere de Bahmut, iar un comandant al armatei ruse a fost reținut, interogat și bătut, scrie „Zerkalo Nedeli”.

Potrivit serviciului de presă al lui Prigojin, un grup de soldați din armata rusă a încercat să blocheze evacuarea mercenarilor Wagner din orașul Bahmut, situat în estul Ucrainei, de unde Wagner și-a anunțat retragerea după nouă luni de lupte.

Mai exact, în momentul retragerii din Bahmut, mercenarii Wagner au găsit mine amplasate între satele Opîtnoe și Ozareanka după o „activitate suspectă” și au decis să le dezamorseze, dar s-au trezit sub rafale de foc din arme de calibru mic.

Mercenarii Wagner au coborât din vehicule și s-au împrăștiat pentru a „elimina pericolul”, susține serviciul de presă al lui Evgheni Prigojin, care se află în conflict cu conducerea militară de la Moscova.

Câțiva militari ruși au fost reținuți, printre ei numărându-se chiar și comandantul Brigăzii 72, locotenent-colonelul Roman Venevitin, acuzat că se afla în stare de ebrietate.

Potrivit unui videoclip distribuit pe rețelele de socializare, comandantul Venevitin a mărturisit în timpul interogratoriului că a deschis focul din cauza „animozității personale” față de Wagner.

https://twitter.com/igorsushko/status/1665467326458920960

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata