VIDEO Cum arată cel mai mare tunel al teroriștilor Hamas din Gaza. Duce la doar 400 de metri de teritoriul israelian și prin el pot circula vehicule mici

0 112

Armata israeliană susţine că a descoperit în timpul ofensivei sale ”cel mai mare tunel” pe care Hamas l-a săpat sub Fâşia Gaza şi care duce la doar câteva sute de metri din teritoriul său.

Un fotograf al AFP căruia i s-a permis să meargă acolo a constatat că tunelul era suficient de mare pentru ca prin el să poată trece vehicule mici.

”Această reţea masivă de tuneluri, care este împărţită în mai multe ramuri, se întinde pe mai mult de patru kilometri şi se află la 400 de metri de punctul de trecere Erez” între Israel şi nordul Fâşiei Gaza, au transmis duminică, 17 decembrie, forţele armate israeliene într-un comunicat.

Forţele israeliene spun că tunelul a costat milioane de euro şi a fost săpat ani de zile sub conducerea lui Mohamed Sinwar, fratele lui Yahya Sinwar, liderul Hamas considerat arhitectul atacului din 7 octombrie.

Tunelul este echipat cu un sistem de conducte, electricitate, ventilaţie, canalizare, reţele de comunicaţii şi şine. Solul său este din pământ bătut, iar pereţii, din beton armat, cu excepţia deschiderii sale, armată cu un cilindru metalic de aproximativ un centimetru şi jumătate în diametru.

 

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata