VIDEO Drona maritimă ucraineană care distruge navele rusești. „Este mai rapidă decât orice altceva în Marea Neagră”

0 146

Ucraina a dezvăluit pentru prima dată publicului noua sa dronă maritimă, încercând să limiteze operațiunile flotei ruse în Marea Neagră, informează CNN.

Noua dronă navală este concepută pentru a ataca navele flotei ruse la Marea Neagră. Acesta poate trasporta sute de kilograme de explozibili și poate lovi ținte la 800 de kilometri distanță.

Drona proiectată și fabricată în Ucraina este controlată de la distanță și poate fi folosită și pentru misiuni de recunoaștere și supraveghere, printre altele.

Un pilot de dronă cu numele de cod „Shark” a declarat pentru CNN că drona este ușor de operat și a reușit să oprească mișcările Flotei Ruse.

 

Imagini video arată puterea de lovire a dronelor maritime ale Ucrainei, arătându-le pe unele dintre ele trecând prin apărarea rusă și lovind două nave și portul principal al Flotei Mării Negre.

Dezvoltatorul dronei a declarat pentru CNN că apărarea rusă a fost ineficientă împotriva dronelor, deoarece navele sale au fost concepute pentru a viza alte nave, mai degrabă decât ținte mai mici.

„Acestea sunt mai rapide decât orice altceva în Marea Neagră”, a spus producătorul. „Echipamentul Rusiei este din secolul 20, iar al nostru este din secolul 21”, a adăugat el.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata