VIDEO Explozii în apropierea convoiului lui Zelenski în timpul vizitei premierului grec la Odesa

0 103

Mai multe explozii s-au înregistrat miercuri la mai puţin de 200 de metri de convoiul oficial în care se aflau preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis, înainte de întrevederea lor în oraşul ucrainean Odesa, transmite EFE, preluat de Agerpres.

Potrivit televiziunii private greceşti SKAI, exploziile au survenit la numai aproximativ 150 de metri de convoi şi au fost provocate de un atac rusesc cu drone.

Nu este clar dacă dronele au lovit o ţintă anume ori au explodat în urma doborârii lor de către antiaeriana ucraineană. Alte media din Grecia relatează despre un atac cu rachete la Odesa, nu cu drone.

Potrivit corespondentului la faţa locului al televiziunii publice greceşti ERT, atacul cu rachete a survenit ulterior, în timpul reuniunii dintre Zelenski şi Mitsotakis, atunci fiind declanşate şi sirenele de raid aerian.

https://twitter.com/jurgen_nauditt/status/1765383567377416323

Dar surse guvernamentale greceşti au semnalat că premierul Mitsotakis şi toţi membrii delegaţiei sale sunt bine, iar la câteva minute după incident premierul grec şi preşedintele ucrainean, amândoi teferi, au avut întâlnirea programată.

Vizita premierului grec la Odesa, menită să confirme sprijinul Greciei faţă de Ucraina în războiul cu Rusia, nu a fost anunţată public în prealabil,  presa greacă relatând despre ea abia miercuri.

„Nu există nicio problemă legată de securitatea premierului sau a delegației grecești”, au declarat surse guvernamentale oficiale, potrivit publicației grecești Protothema, care scrie despre un atac cu rachete.

„Suntem cu toții bine”, a declarat anterior pentru publicație ministrul de stat Stavros Papastavrou.

„Am fost martori la un atac astăzi”, a declarat Zelenski reporterilor după incident, potrivit Washington Post. „Vedeți cu cine avem de-a face; nu le pasă unde nimeresc. Știu că au existat victime astăzi; nu știu încă toate detaliile, dar știu că există victime”, a adăugat el.

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata