VIDEO Explozii la Tiraspol, în apropierea sediului „Ministerului Securității”

0 534

Canalele de Telegram au anunțat că în orașul Tiraspol s-au produs mai multe explozii. Acestea au avut loc în apropierea așa-numitului „Minister al Securității”. În imagini apar și fragmente ale unui aruncător de grenade. Autoritățile de facto ale regiunii au confirmat informația și au precizat că a avut loc un atac dintr-un lansator manual de grenade.

Așa-numitul „Minister al Afacerilor Interne” de la Tiraspol a oferit primele comentarii. Explozia s-a produs în jurul orei 17:00. S-au spart geamurile de la etajele superioare ale clădirii responsabile de securitatea regiunii. Din aceasta iese fum.

Conform primelor informații, focurile au fost trase dintr-un lansator de grenade RPG*. Victime nu sunt”, se arată în comunicatul de presă.

Potrivit canalelor de Telegram transnistrene, în urma deflagrațiilor au fost sparte și geamurile de la blocul din apropierea așa-numitului „Minister al Securității”. Zona este încercuită de milițieni.

Amintim că general-maiorul rus Rustam Minnekaev, comandantul-adjunct al trupelor din regiunea Centrală, a declarat pe 22 aprilie că în cadrul celei de-a doua etape a „operațiunii speciale” desfășurate în Ucraina, armata rusă trebuie să obțină controlul deplin al regiunii Donbas și asupra regiunilor de sud ale Ucrainei. Acest lucru va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea, dar și ieșire către Transnistria, unde „de asemenea sunt afectate drepturile populației vorbitoare de rusă”.

Deocamdată nu au parvenit informații despre eventuale victime. La fața locului sunt medicii de la urgență și pompierii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata