VIDEO „Generalii” glamour ai lui Șoigu își fac nestingheriți vacanțele în Europa

0 237

Pe general-maiorul Maria Kitaeva, fostă și actuală soție de ministru adjunct al Apărării din Rusia, nu o împiedică nimeni și nimic să călătorească în Europa.

Maria Kitaeva, fostă consilieră a ministrului rus al Apărării, este căsătorită cu ministrul adjunct al Apărării Timur Ivanov și a călătorit fără probleme în jurul Europei după invazia rusă a Ucrainei, potrivit unei anchete a organizației FBK, a asociaților lui Aleksei Navalnîi care ar fi primit „o arhivă completă a corespondenței Mariei Kitaeva care se întinde pe 17 ani”, potrivit svoboda.org.

Până în 2012, Kitaeva a fost prezentatoarea emisiunii „Servesc Rusia” pe canalul TV Zvezda, al armatei ruse, a lucrat pentru postul TV Rusia 24, iar apoi a fost consilier în domeniul tehnologiei informației al guvernatorului Regiunii Moscova – pe vremea când Serghei Șoigu deținea această funcție. Când Șoigu a fost numit în fruntea Ministerului rus al Apărării, Kitaeva a primit postul de consilier al ministrului.

 

În 2014, prin decretul lui Putin, i s-a acordat gradul de consilier de stat de clasa a III-a – fiind echivalat cu gradul de general-maior. Acum Kitaeva este consilieră a directorului Galeriilor Tretiakov din Moscova. Canada a trecut-o pe lista oficialilor ruși sancționați.

În 2020, jurnaliștii Mediazon scriau că Kitaeva și ministrul adjunct al Apărării Iuri Sadovenko au trei copii împreună. FBK a publicat certificatele de naștere ale acestor copii – conform documentelor, numele lor de familie este Sadovenko. Mai târziu, potrivit FBK, Kitaeva s-a despărțit de Sadovenko și s-a căsătorit cu Timur Ivanov.

 

FBK a aflat din corespondență că Maria Kitaeva a fost cu copiii în vacanță în Toscana aproape în fiecare vară și a vizitat regulat alte țări europene. La începutul invaziei ruse a Ucrainei în februarie 2022, Kitaeva a fost la Londra, apoi a zburat de mai multe ori în Italia și Ungaria, cel mai recent în iulie 2023.

 

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata