VIDEO Momentul în care o dronă ucraineană distruge un tanc rusesc: „Piloții din Ucraina nu iartă astfel de greșeli”

0 265

O înregistrare video transmisă de Ministerul ucrainean al Apărării arată cum o dronă aeriană găsește o cale simplă de a ocoli formidabila apărare „țestoasă” a unui tanc rusesc.

Imaginile, surprinse de Brigada 93 Mecanizată din Ucraina, arată cum drona aleargă spre un tanc rusesc înainte de a se strecura printr-o trapă deschisă în partea din față a vehiculului blindat, înainte de a sări în aer.

„Ocupanții au făcut un tanc <țestoasă>, dar au uitat să închidă o trapă… Piloții de drone din Ucraina nu iartă astfel de greșeli”, a declarat ministerul ucrainean al Apărării.

Brigada mecanizată 93 a Ucrainei susține că atacul a avut loc în apropierea orașului Bakhmut. Piloții unității Black Raven a brigăzii au doborât tancul paralizat, se arată în comunicatul Brigăzii.

Rusia a recurs la echiparea unora dintre tancurile sale cu structuri metalice rudimentare pentru a încerca să combată amenințările mortale de pe câmpul de luptă, inclusiv dronele care explodează.

Un tanc „țestoasă” a fost văzut echipat cu o structură metalică asemănătoare unui cort, în timp ce un altul a fost văzut cu paleți pe el.

Aceste eforturi improvizate și adesea greoaie sunt menite să ofere o ultimă apărare împotriva proiectilelor care se apropie, cum ar fi artileria, rachetele antitanc sau dronele mici.

Video, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata