VIDEO Oficiali proruși uciși de ucraineni. Brutăria în care se aflau, lovită de o rachetă

0 141

Cel puţin trei oficiali pro-ruşi din estul ocupat al Ucrainei au fost ucişi în bombardamentul ucrainean asupra unei brutării în oraşul Lîsîciansk, soldat sâmbătă cu 28 de morţi, au anunţat luni, 5 februarie, autorităţile regionale instalate de Moscova, potrivit AFP.

Kremlinul a calificat mai devreme atacul ucrainean drept un ”act terorist monstruos (…) împotriva unor infrastructruri civile”, fără a menţiona că printre victime se numără şi oficiali pro-ruşi.

”Ministrul pentru situaţii de urgenţă al Republicii populare Lugansk, colonelul Oleksii Potelehcenko, a fost ucis în bombardamentul brutal asupra brutăriei”, a scris pe Telegram un responsabil regional pro-rus, Leonid Pasecinik. Colonelul ucis a luptat în cadrul miliţiilor pro-ruse în Donbas-ul ucrainean începând din 2014, conform aceleiaşi surse.

”A fost un om curajos, cu un caracter de fier și o tărie de caracter uriașă. A apărat Republica Populară Luhansk în rândurile Miliției Populare, apoi a lucrat în Ministerul Situațiilor de Urgență al RPL. Ne vom răzbuna cu siguranță pe inamic pentru moartea sa și pentru moartea tuturor celor care au devenit victime ale bombardamentelor inumane de la Lysychansk”, a scris acesta.

Au fost, de asemenea, ucişi în acelaşi atac ucrainean doi consilieri municipali, a precizat la rândul său tot pe Telegram primarul instalat de Moscova la Lîsîciansk, Eduard Sahnenko.

 

 

Detalii, AICI

Pentru mai multe informații abonează-te la canalul nostru de TELEGRAM

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata